Çevrimiçi Eğitimlerimiz
Çevrimiçi Eğitim 1:
Sürdürülebilir Kentsel Hareketliliğin Temel Unsurları

İlk çevrimiçi eğitim semineri, sürdürülebilir kentsel hareketlilik ve SKUp konularında temel bilgiler sunarak başladı. Sürdürülebilir kentsel hareketliliğin iklim hedeflerine ulaşmak ve daha iyi yaşam kalitesi sağlamanın ne kadar önemli olduğu vurgulandı. Ayrıca, yerel yönetimlere yol göstermek ve farkındalık oluşturmak amacı ile bölgedeki ve AB’deki önde gelen şehirlerden en iyi uygulama örnekleri paylaşıldı.
Çevrimiçi Eğitim 2:
Dirençli Kentsel Hareketlilik Planlaması 1

“Dirençli Kentsel Hareketlilik Planlaması” üzerine konuşulan ikinci çevrimiçi eğitimimizde yerli ve yabancı konuklarımızla olası tehlikeler ve krizlere karşı daha güçlü ulaşım sistemleri oluşturmanın yöntemleri ele alınır.
Çevrimiçi Eğitim 3:
Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planlaması
1. Aşama: Hazırlık ve Analiz

Üçüncü eğitimde Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planlaması’nın ilk aşaması olan “Hazırlık ve Analiz” ile devam edilir. SKUp geliştirme sürecinin başlangıç aşamasını detaylandırdığımız eğitimde özellikle finansman, yönetişim, paydaş katılımı ve veri toplama gibi büyük öneme sahip konulara değinilir; en iyi SKUp uygulama örnekleri incelenir.
Çevrimiçi Eğitim 4:
Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planlaması
2. Aşama: Strateji Geliştirme

Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planlaması’nın ikinci aşaması “Strateji Geliştirme”’dir. Bu aşamanın amacı paydaşlar ile işbirliği içinde Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planına stratejik bir yön vermektir. Bu kapsamda şu sorulara yanıt aranır:
🎯 Gelecekteki seçenekler neler?
🎯 Ne tür bir şehir istiyoruz?
🎯 Başarıyı nasıl değerlendireceğiz?
Çevrimiçi Eğitim 5:
AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI
Amaç, Kayıt Süreci ve iyi Uygulama Örnekleri

Avrupa Hareketlilik Haftası’nın hazırlıklarına değinen eğitimde yerel düzeyde yapılabilecek etkinlik ve faaliyetlerin nelere odaklanması gerektiği ve bunların en etkili şekilde nasıl planlanıp hayata geçirildiği konuşulur.
Çevrimiçi Eğitim 6:
Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planlaması
3. Aşama: Tedbir Planlama

6. Çevrimiçi Eğitimin gündemi Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planlaması’nın 3. Aşaması Tedbir Planlama konusudur. Bu aşama kapsamında önlem paketlerinin seçimine, eylemlerin ve sorumlulukların anlaşılmasına değinilir.
Çevrimiçi Eğitim 6 Kayıtları
Eğitim Sunumları:
Çevrimiçi Eğitim 7:
Dirençli Kentsel Hareketlilik Planlaması 2
Afet Sonrasında ve Acil Durumlarda Ulaşım Yönetimi

7. çevrimiçi eğitimimizde Dirençli Kentsel Hareketlilik Planlaması 2, Afet Sonrasında ve Acil Durumlarda Ulaşım Yönetimi üzerinde durulur. SKUP’un ikinci aşaması olan Strateji Geliştirme ile arasındaki ilişkiden yola çıkarak vizyon inşa etme, senaryo planlama ve hedef belirleme kalemlerini değerlendirilir.
Çevrimiçi Eğitim 7 Kayıtlar
Eğitim Sunumları:
Çevrimiçi Eğitim 8:
Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planlaması
4. Aşama: Uygulama ve İzleme

Bu çevrimiçi eğitimde SKUp geliştirme sürecinin dördüncü ve son aşaması tanıtılır. Dördüncü aşama, sistematik izleme, değerlendirme ve iletişim eşliğinde SKUp’ta tanımlanan tedbirlerin ve ilgili eylemlerin uygulanmasına odaklanmaktadır. Burada eylemler şu kilit sorulara cevap verilerek hayata geçirilir:
– Nasıl iyi yönetebiliriz?
– Nasıl yapıyoruz?
– Ne öğrendik?
İlk olarak, SKUp çerçevesinde uygulama, izleme ve değerlendirme ile ilgili temel kavramlara değinilir. Daha sonra, farklı yaklaşımları gösteren Avrupa, Türkiye ve yurtdışındaki en iyi uygulama örnekleri üzerine değerlendirmelerde bulunulur.
Çevrimiçi Eğitim 8 Kayıtlar
Eğitim Sunumları:
Çevrimiçi Eğitim 9:
SKUp Geliştirilmesi için Kurumsal Yapılanma ve Yönetişim

Bu çevrimiçi eğitimde, SKUp’ların ve sürdürülebilir kentsel hareketlilik tedbirlerinin geliştirilmesi ve uygulanması için gerekli olan kurumsal yapı ve yönetişim kurulumuna ilişkin temel hususlar tanıtılır.
Yeterli kurumsal ve yönetişim yapılarının oluşturulması sadece SKUp sürecinin başlangıcında değil, tedbir uygulama süreci boyunca daha da önemlidir. Bu nedenle, bu eğitimde uzmanlar, SKUp ve hareketlilik tedbirlerinin başarılı bir şekilde geliştirilmesi ve uygulanması için doğru yönetişim düzenlemelerinin ve kurumsal yapının nasıl daha iyi kurulabileceğine ilişkin AB projeleri aracılığıyla çıkarılan temel hususlar, dersler ve tavsiyeler üzerinde dururlar.
Çevrimiçi Eğitim 9 Kayıtlar
Eğitim Sunumları: